Jednoduchý a chutný recept z youtube, ktorý si zamiluje každý. U nás doma sa všetci divili, keď som túto rolku položila na stôl. Nikto nečakal, že obyčajná príloha sa dá servírovať aj takto. Určite bude mať veľký úspech aj u vás doma.
Potrebujeme:
Zemiaky 650 g
Soľ
Náplň:
Maslo 50 g
Petržlen
Kôpor
Parmezán strúhaný 2 lyžice
Čierne korenie
Ďalej:
Čierne olivy 100 g
Údená slanina 300 g
Syr 120 g
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.
Uvaríme domäkka.
Zemiaky ešte horúce scedíme a roztlačíme.
Pridáme maslo a rozmiešame.
Vmiešame aj ostatné prísady okrem slaniny a olív.
Dobre zamiešame.
Pripravíme si formu srnčí chrbát. Vymažeme maslom.
Do formy uložíme plátky slaninky.
Na plátky slaniny navrstvíme časť zemiakovej hmoty, uložíme plátky syra.
Pokračujeme nakrájanými olivami, plátkami syra a zvyškom zemiakovej hmoty.
Nakoniec opäť uložíme plátky syra a cez vrch preložíme prečnievajúce plátky slaninky.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video: