Recept na SLÁVNOSTNÉ zemiaky za pár minút: Keď som ich dala na stôl, nikto nechcel veriť, že je to obyčajná príloha!

Jednoduchý a chutný recept z youtube, ktorý si zamiluje každý. U nás doma sa všetci divili, keď som túto rolku položila na stôl. Nikto nečakal, že obyčajná príloha sa dá servírovať aj takto. Určite bude mať veľký úspech aj u vás doma. 

Jednoduchý a chutný recept z youtube, ktorý si zamiluje každý. U nás doma sa všetci divili, keď som túto rolku položila na stôl. Nikto nečakal, že obyčajná príloha sa dá servírovať aj takto. Určite bude mať veľký úspech aj u vás doma.

Potrebujeme:

Zemiaky 650 g

Soľ

Náplň:

Maslo 50 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Petržlen

Kôpor

Parmezán strúhaný 2 lyžice

Čierne korenie

Ďalej:

Čierne olivy 100 g

Údená slanina 300 g

Syr 120 g

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

Uvaríme domäkka.

Zemiaky ešte horúce scedíme a roztlačíme.

Pridáme maslo a rozmiešame.

Vmiešame aj ostatné prísady okrem slaniny a olív.

Dobre zamiešame.

Pripravíme si formu srnčí chrbát. Vymažeme maslom.

Do formy uložíme plátky slaninky.

Na plátky slaniny navrstvíme časť zemiakovej hmoty, uložíme plátky syra.

Pokračujeme nakrájanými olivami, plátkami syra a zvyškom zemiakovej hmoty.

 

Nakoniec opäť uložíme plátky syra a cez vrch preložíme prečnievajúce plátky slaninky.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video: