Vynikajúci recept na slávnostné zemiaky s mletým mäsom, ktoré máme u nás doma veľmi radi. Podľa receptu z youtube ich hravo zvládnete aj vy, sú veľmi chutné.
Potrebujeme:
400g Mleté mäso
1 fialovú cibuľku
1 kápia
2 mrkvy
Petržlenová vňať
Olej
3 vajcia
4 zemiaky
Soľ, korenie
3 strúčiky cesnaku
Petržlenová vňať
3 trojuholníčky taveného syra
Postup:
Zemiaky dáme variť v šupke, uvaríme domäkka.
Cibuľku nakrájame nadrobno, rovnako si nakrájame aj papriku a petržlenovú vňať. Mrkvu nastrúhame.
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, mrkvu. Pridáme aj ochutené mleté mäso a orestujeme.
Zložíme z plameňa a necháme krátko vychladnúť, potom pridáme vajíčka a premiešame.
Uvarené zemiaky očistíme, pridáme tavený syr, pretlačený cesnak, soľ, korenie a roztlačíme.
Mäsovú hmotu navrstvíme do misy, pridáme zemiakovú hmotu, uhladíme a vidličkou môžeme urobiť na vrchu vzor.
Necháme zapiecť dozlatista.
Výsledok:
Prajeme vám dobrú chuť! :-)