plny-hrniec_transparent_negativ.png

Študentské bravčové rezne: Zabudnite na trojobal a radšej ich takto zapečte, sú výborné!

Pripravte si extra chutné zapekané rezne so šampiňónmi a syrom. 

Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a príprava je veľmi jednoduchá.

Oživte svoj jedálniček a vyskúšajte miesto rezňov v trojobale túto pochúťku.

 

 

Recept sme našli na youtube kanáli Zrób to Smacznie.

Potrebujeme:

bravčové rezne (karé,krkovička,stehno)

soľ

korenie podľa chuti

hladkú múku

rastlinný olej

čerstvé šampiňóny

1 cibuľu

kečup + majonézu

tvrdý syr

Postup:

 

 

Ak máme mäso vcelku, najskôr si ho nakrájame na plátky.

Bravčové plátky si naklepeme cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.

Osolíme a posypeme koreninami podľa chuti.

 

 

Potom si ich obalíme z oboch strán v múke.

Sprudka opečieme z jednej, aj z druhej strany na rozhorúčenom oleji.

 

 

Cibuľu si očistíme.

Nakrájame na prúžky.

Očistené šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Všetko spolu orestujeme do mäkka na rastlinnom oleji.

Môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.

Na plech pokrytý papierom na pečenie si vedľa seba uložíme opečené plátky mäsa.

 

 

Na ne navrstvíme omáčku, ktorú si vymiešame z rovnakého dielu kečupu a majonézy. 

Na každý plát mäsa navrstvíme zmes šampiňónov a cibule.

Potom všetko zasypeme vrstvou strúhaného syra. 

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Dáme zapiecť pri teplote 160 °C na 30 minút. 

 

 

Hotovo.

Môžeme servírovať napríklad s mladými zemiakmi na masle s petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes