Vždy mám jasno, čo ponúknem návšteve: NUTELKY – slávnostné rezy s neopísateľným krémom, hit každej oslavy!

Pre mňa ej to najlepší zákusok, aký poznám. Sladký korpus a svieži krém vytvárajú dokonalú kombináciu!
Pre mňa ej to najlepší zákusok, aký poznám. Sladký korpus a svieži krém vytvárajú dokonalú kombináciu!

Potrebujeme:

Cesto:

150 g zmäknuté maslo
120 g hnedý cukor
2 ks vajce
120 g Nutella
300 g polohrubá múka
1 PL kakao
70 g mleté lieskové orechy
1 štipka soľ
Na cesto: 
125 g mascarpone
90 g Nutella
1/2 PL kakao
1 PL hnedý cukor
1 ks vajce

Svieži krém:

1/2 hrnček citrónová šťava
1/2 hrnčeka (uvádza sa až  1 hrnček, ale odporúčam každému podľa chuti) kryštálový cukor
4 ks žĺtok
1,5 KL prášková želatína
250 ml smotana na šľahanie
trochu kakao na posypanie

Postup:

Najskôr si pripravíme korpus. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame vajíčka a Nutellu. Vmiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými orieškami a štipkou soli. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme olejom a nalejeme do nej pripravené cesto.
V miske zmiešame mascarpone, Nutellu, vajíčko, kakao a cukor. Túto zmes vylejeme na cesto. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 160°C pečieme cca 30-35 minút. Upečený korpus s Nutellou necháme poriadne vychladnúť.
Hrnček pri príprave krému má objem 250 ml. Polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami nad parou. Druhú polovicu cukru uvaríme s citrónovou šťavou na sirup a nalejeme ho do žĺtkov za stáleho šľahania. Zmes povaríme 2 minúty, pridáme citrónovú kôru a necháme ju vychladnúť.
Želatínu zohrejeme s 50 ml smotany. Do tejto želatíny primiešame dve lyžice krému a dobre to rozmiešame. Vlejeme ho do zbytku krému a dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme a opatrne ju vmiešame do citrónového krému.
Korpus potrieme citrónovým krémom, vrch posypeme kakaom a koláč odložíme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: egyszerugyorsreceptek 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.