plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávnostná rolka podľa mojej mamy: Vďaka tajnej prísade je tak nesmierne chutná, že zmizne skôr, ako spravíte prílohu!

Táto rolka je nesmierne chutná a šťavnatá. Moja mam do nej pridáva aj nasekanú žihľavu, sparenú vriacou vodou (žihľavu si dáva zamraziť skoro na jar), roláda je však výborná aj s petržlenovou vňaťou, alebo špenátom. Rolka je nesmierne chutná a šťavnatá.

Potrebujeme:

1,5 kg vykosteného karé v celku

0,5 kg mletého bravčového mäsa (najlepšie nahrubo namleté)

1 zväzok žihľavy (môže byť aj petržlen, alebo špenát)

polovica červenej papriky

polovica červenej cibule

4 – 6 plátkov syra

2 strúčiky cesnaku

Korenie: soľ, korenie, majoránka, sladká paprika a korenené

šnúrka na viazanie mäsa

Postup:

Mäso narežeme tak, ale neprerežeme celkom. Otvoríme ako knihu tak, aby nám vznikla čo najväčšia plocha. Naklepeme na čo najtenšie.

Ochutíme soľou a korením.

Žihľavu alebo petržlen nakrájame najemno a sparíme vriacou vodou. Uložíme na mäso. Prikryjeme plátkami syra a uložíme kúsky papriky a cibuľku.

Mleté mäso ochutíme soľou a koreninami, pridáme aj pretlačený cesnak. Mäso navrstvíme na papriku a cibuľku, opatrne zabalíme a zaviažeme motúzikom.

zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, potom znížime teplotu na 120 ° C a pečieme ďalších 70 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blogzapetytem

Najlepšie recepty na dnes