Dajte na stôl túto roládu z mletého mäsa a oslava môže začať: Perfektné jedlo na slávnostný stôl!

Skvelý recept na mäsovú roládu, ktorú môžete skombinovať so zemiakmi a vytvoriť tak chutné hlavné jedlo alebo ju nakrájajte ako súčasť obloženej misy. 

Skvelé predjedlo počas vianočných sviatkov a výborná pochúťka pre každého gurmána. 

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto chutným receptom z youtube.

...

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

6 zemiakov

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

sušenú petržlenovú vňať

2 vajcia

3 PL kyslej smotany

3 PL hladkej múky

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Vytlačíme z nich šťavu a preložíme ich do druhej misy.

Do mixéra si vložíme ošúpanú, nakrájanú cibuľu, očistený cesnak a spolu rozmixujeme. 

Túto cibuľovo – cesnakovú zmes pridáme k zemiakom, spolu s vajíčkami a kyslou smotanou. 

 

 

Osolíme, pridáme lyžičku sušenej petržlenovej vňate, hladkú múku a čierne korenie podľa chuti.

Všetko dobre premiešame a zmes preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Zapneme si rúru, aby sa predhriala na 200 °C.

Rovnomerne navrstvíme zemiakovú zmes. 

Pečieme v rúre 25 minút a medzitým si pripravíme plnku.

Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme rozmixovanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, sušenú petržlenovú vňať.

Všetko spolu premiešame. 

Po uplynutí doby pečenia vyberieme plech z rúry, papier na pečenie so zemiakovým plátom dáme dolu z plechu.

Ešte teplý zrolujeme a necháme 5 minút stáť. 

Potom rozbalíme, navrstvíme pripravenú plnku a zrolujeme.

Roládu zabalíme do papiera na pečenie, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme 40 minút. 

Po upečení necháme roládu vychladnúť.

 

Potrieme ju kyslou smotanou a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn