Fantastická bravčová roláda s úžasnou prílohou.
Toto jedlo som pripravoval cez víkend na rodinnú oslavu a zúčastnení nechceli odísť domov, kým nedostanú recept.
Elegantné a chutné jedlo podľa receptu z youtube kanála Olgas Küche.
Potrebujeme:
2 bravčové kolená
1 PL soli
1 mrkvu
2 cibule
čierne korenie
bobkový list
800 g zemiakov
250 g šampiňónov
slnečnicový olej
100 g slaniny
1 cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL horčice
80 ml nálevu z nakladaných uhoriek
3 nakladané uhorky
2 jarné cibuľky
petržlenovú vňať
2 strúčiky cesnaku
150 g sušených paradajok
150 ml vývaru
kôpor
Postup:
Do hrnca vložíme bravčové kolená a zalejeme vodou.
Hrniec prekryjeme pokrievkou.
Varíme na silnom ohni.
Z vody odstránime penu, pridáme soľ, mrkvu, cibuľu.
Prekryjeme pokrievkou a varíme 3,5 hodiny na miernom ohni.
Po 2,5 hodinách pridáme čierne korenie a varíme ešte hodinu.
15 minút pred koncom varenia pridáme bobkový list.
Do rajnice vložíme neošúpané zemiaky, zalejeme vodou, prekryjeme a dáme ich variť.
Panvicu naolejujeme, pridáme huby, zamiešame a smažíme na miernom ohni.
Pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu, premiešame, pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a za občasného miešania varíme do mäkka.
Vypneme sporák, pridáme horčicu, nálev z uhoriek a premiešame.
Práve nálev z uhoriek dá tomuto pokrmu jedinečnú chuť.
Uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do misky.
Potom do misky pridáme hubovú zmes.
Nakrájané uhorky, jarnú cibuľku a všetko spolu zamiešame.
Uvarené mäso oddelíme od kosti.
Formu na pečenie vystelieme fóliou a na spodok naukladáme kožu z mäsa.
Mäso nakrájame na plátky, vložíme do misky, pridáme petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, sušené paradajky, soľ, čierne korenie, vývar a dobre premiešame.
Mäsovú zmes preložíme na kožu, pevne zabalíme do fólie a vložíme na noc do chladničky.
Roládu servírujeme s kôprom a hubovou-zemiakovou prílohou.
Dobrú chuť!
Video návod TU