plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávne POHOSTENIE, ktoré pobláznilo svet: Famózny recept na MASOVÚ BOMBU, aký tu ešte nebolo!

Fantastická bravčová roláda s úžasnou prílohou.

Toto jedlo som pripravoval cez víkend na rodinnú oslavu a zúčastnení nechceli odísť domov, kým nedostanú recept.

 

 

Elegantné a chutné jedlo podľa receptu z youtube kanála Olgas Küche.

Potrebujeme:

2 bravčové kolená

1 PL soli

1 mrkvu

2 cibule

čierne korenie

bobkový list

800 g zemiakov

250 g šampiňónov

slnečnicový olej

100 g slaniny

1 cibuľu

1-2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL horčice

80 ml nálevu z nakladaných uhoriek

3 nakladané uhorky

2 jarné cibuľky

petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

150 g sušených paradajok

150 ml vývaru

kôpor

Postup:

Do hrnca vložíme bravčové kolená a zalejeme vodou.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Varíme na silnom ohni.

 

 

Z vody odstránime penu, pridáme soľ, mrkvu, cibuľu.

Prekryjeme pokrievkou a varíme 3,5 hodiny na miernom ohni.

Po 2,5 hodinách pridáme čierne korenie a varíme ešte hodinu.

 

 

15 minút pred koncom varenia pridáme bobkový list.

Do rajnice vložíme neošúpané zemiaky, zalejeme vodou, prekryjeme a dáme ich variť.

 

 

Panvicu naolejujeme, pridáme huby, zamiešame a smažíme na miernom ohni.

Pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu, premiešame, pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a za občasného miešania varíme do mäkka.

 

 

Vypneme sporák, pridáme horčicu, nálev z uhoriek a premiešame.

Práve nálev z uhoriek dá tomuto pokrmu jedinečnú chuť.

Uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do misky.

 

 

Potom do misky pridáme hubovú zmes.

Nakrájané uhorky, jarnú cibuľku a všetko spolu zamiešame.

Uvarené mäso oddelíme od kosti.

 

 

Formu na pečenie vystelieme fóliou a na spodok naukladáme kožu z mäsa.

Mäso nakrájame na plátky, vložíme do misky, pridáme petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, sušené paradajky, soľ, čierne korenie, vývar a dobre premiešame.

 

 

Mäsovú zmes preložíme na kožu, pevne zabalíme do fólie a vložíme na noc do chladničky.

Roládu servírujeme s kôprom a hubovou-zemiakovou prílohou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes