plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrý bravčový bôčik: Tajný trik šéfkuchára, s ktorým bude mäso EXTRA chutné!

Úžasne chutný recept na bravčový bôčik.

Tento pečený bôčik sa stane hlavným chodom na vašom stole, pretože recept je veľmi chutný a autentický.

 

 

Všetci milovníci mäsa zaplesajú hneď po prvom súste.

Fantastický recept na pečený bôčik vo vrecku z youtube kanála Mütter Rezept.

Tento recept má aj jeden špeciálny zlepšovák priamo od šéfkuchára.

Za unikátnu chuť toto mäsko vďačí jednej neobyklej prísade – sú ňou obyčajné cibuľové šupky!

Potrebujeme:

900 g bravčového bôčika

2 ČL soli

 

 

1 ČL údenej papriky

1 ČL bazalky

1 ČL mletého čierneho korenia

3 strúčiky cesnaku

 

 

6-7 sušených sliviek

šupka z 1 cibule

Ďalej potrebujeme:

Papier na pečenie

Špagát

Vrecko na pečenie

Postup:

Bravčový bôčik dôkladne poutierame papierovou utierkou.

Do misky pridáme soľ a údenú papriku.

Ďalej pridáme bazalku a čierne korenie.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Zmesou posypeme mäso zo všetkých strán a rukou votrieme.

Nakoniec mäso potrieme pretlačeným cesnakom.

 

 

Potom bôčik vložíme do vrecka na pečenie.

Koniec vrecka zviažeme niťou.

Na tvrdej podložke nakrájame slivky na polovicu.

 

 

Slivky naukladáme na mäso.

Potom do vrecka s mäsom vložíme šupku z cibule.

Koniec vrecka uviažeme špagátom.

 

 

Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

 

 

Po upečení vyberieme bôčik z vrecka.

Mäso nakrájame na plátky.

Servírujeme s nakrájanou cibuľou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes