Tip na perfektné predjedlo z formy na bábovku: Slaný veniec pripravíte jednoducho a bude ozdobou veľkonočného stola!

1988

Veľká noc je takmer za dverami. Prinášame vám ďalší skvelý tip, ako pripraviť výnimočné predjedlo pre vašich hostí, po ktorom sa len tak zapráši!

Potrebujeme (pre 4 osoby):

150 g slaninky nakrájanej na tenké plátky

600 – 700 g zemiakov

6 vajec uvarených natvrdo + 1 surové

300 ml kyslej smotany

Olej, soľ a čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky aj uvarené vajcia nastrúhame.

Zvyšné vajce zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a korením.

Formu na bábovku vymastíme malým množstvom oleja a vyložíme plátkami slaniny – ukladáme ich husto vedľa seba.

Na dno navrstvíme časť strúhaných zemiakov, strúhané vajcia, smotanovú zmes a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžeme dochutiť soľou a koreninami.  Nakoniec konce slaninky preložíme cez náplň a takto naplnenú formu vložíme do rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame ako predjedlo, alebo slanú chuťovku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: aledakonyhaja

Témy:


Pridajte svoj komentár