plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slaný plnený bochník: Perfektné občerstvenie na kúpalisko, aj pre návštevu!

Veľmi jednoduchý recept na slaný bochník z portálu napadovy.blog, na ktorý nepotrebujete mixér a je to výborné občerstvenie napríklad k vode alebo pre návštevu. 

Potrebujeme:

Na plnku:

200 g jarnej cibuľky

4 vajcia

soľ, čierne mleté korenie

20 g rozpusteného masla

Na cesto:

2 vajcia + 1 bielok

1/4 ČL soli

1 PL cukru

350 g kyslej smotany

200 -250 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva

3 PL rastlinného oleja

1 žĺtok + 1 PL mlieka

sezamové semiačka na posypanie

Postup:

Zapneme si rúru na 190 °C, aby sa nám predhriala, kým si pripravíme cesto a plnku, pretože sú pripravené veľmi rýchlo.

Jarnú cibuľku si pokrájame do misy, pridáme vajcia, kúsok rozpusteného masla a soľ, korenie podľa chuti.

Plnka by mala byť mierne slaná, aby mal koláč vyváženú chuť.

Cesto si pripravíme tak, že do misky rozbijeme 2 vajcia spolu s bielkom, osolíme, pridáme cukor, kyslú smotanu a dobre premiešame.

Pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto na konzistenciu ako hustá smotana.

Pridáme rastlinný olej a cesto je pripravené.

Formu vymastíme olejom a vysypeme krupicou. Veľkosť plechu by mala byť 27 x 20 cm.

Na spodok nalejeme polovicu cesta.

Rovnomerne navrstvíme plnku.

Zalejeme zvyšným cestom a navrchu potrieme vajíčkom, ktoré sme si vyšľahali s trochou mlieka.

Posypeme sezamom a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 30 – 35 minút. 

Hotový koláč ešte potrieme maslom, aby bol jemnejší.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes