plny-hrniec_transparent_negativ.png

Báječný slaný koláč s mletým mäsom: Jednoduchá príprava a ulahodí nielen chuťovým pohárikom, ale aj oku!

Pochúťky z mletého mäsa sa tešia veľkej obľube. Každý z vás pozná určite minimálne jeden skvelý recept, ku ktorému sa doma opakovane vraciate.

Pochúťky z mletého mäsa sa tešia veľkej obľube. Každý z vás pozná určite minimálne jeden skvelý recept, ku ktorému sa doma opakovane vraciate. Ale dnes máme pre vás novinku, ktorá ulahodí nielen vašim chuťovým pohárikom, ale aj oku. Vyskúšajte tento výborný slaný koláč s mletým mäsom!

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

1 cibuľu

200 ml Acidka alebo Kefíru

150 g hladkej múky

1 PL prášku do pečiva

3 vajcia

Ďalej:

soľ, korenie podľa chuti

sušené bylinky podľa chuti

cherry paradajky

sezamové seminka

olej na vymastenie formy

Postup:

Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme mleté mäso, premiešame a podusíme. Pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Opäť premiešame a podusíme.

Do väčšej misy rozbijeme vajíčka. Osolíme a vyšľaháme metličkou. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a k vajíčkam primiešame kefír. Potom nasypeme múku a dôkladne vymiešame. Vznikne redšie cesto.

Formu si vymastíme olejom a vlejeme polovicu cesta. Na cesto navrstvíme udusené mleté mäso a prikryjeme zvyškom cesta. Cesto rovnomerne rozotrieme.

Cherry paradajky si umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rovnomerne poukladáme navrch a celý koláč posypeme sezamom. Pečieme 45 minút v rozohriatej rúre pri 180 stupňoch.

Nakrájajte a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

 

 

Najlepšie recepty na dnes