plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slaný koláč plnený mletým mäsom: Nevšedná kombinácia, ktorá pošteklí vaše chuťové bunky!

Mimoriadne chutný recept z youtube na slaný koláč plnený mletým mäsom, ktorý vás zaručene dostane.

Je to jedna báseň!

 

Potrebujeme:

Na kvások:

50 ml teplej vody

1 čajová lyžička cukru

1/2 lyžičky sušeného droždia

Na cesto:

400 g múky

80 g masla

120 ml teplej vody

1 vajce

1 čajová lyžička soli

150 g masla

Na plnku:

300 g mletého mäsa

1 cibuľa

soľ

korenie

koriander

Postup:

Ako prvé si pripravíme kvások:

Do menšej misky si nalejeme teplú vodu, pridáme cukor a droždie.

 

Obsah dobre premiešame, prekryjeme tanierom a necháme aktivovať 10 minút na teplom mieste.

Kvások vylejeme do väčšej misky s múkou, pridáme roztopené maslo a teplú vodu.

Pridáme vajce, soľ a vymiesime mäkké cesto.

 

Cesto vložíme do misy, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto na hodinu.

Cesto rozdelíme na približne 7 rovnakých častí.

Z nich potom vytvoríme guľky, ktoré necháme chvíľu odstáť prikryté fóliou na tanieri.

 

Cesto natenko vyvaľkáme, pridáme malé množstvo múky.

Vyvaľkáme ho do tvaru veľkej pizze a vymastíme zmäknutým maslom.

Takto si pripravíme každé cesto, ktoré potom jednotlivo navrstvíme na seba.

Cesto nakrájame na väčšie časti.

 

Do väčšej misky si pripravíme mleté mäso, pridáme cibuľu, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.

Mäsovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na každú časť nakrájaného cesta.

 

Cesto s mäsovou zmesou uprostred zrolujeme do tenkej rolky.

Naplnené cesto vyformujeme po okraji formy aj do stredu (viď video).

Formu prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť na 15 minút.

Potom vrch potrieme žĺtkom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180-200 °C .

Pečieme asi 40-45 minút.

Dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes