Slaninovo-hubové jednohubky, po ktorých sa len tak zapráši

Ak hľadáte tip na vynikajúce jednohubky pre vašich hostí, alebo jednoducho skvelú chuťovku, máme pre vás vynikajúci tip. Vyskúšajte skvelé plnené šampiňóny obalené v chrumkavej slaninke.

Ak hľadáte tip na vynikajúce jednohubky pre vašich hostí, alebo jednoducho skvelú chuťovku, máme pre vás vynikajúci tip. Vyskúšajte skvelé plnené šampiňóny obalené v chrumkavej slaninke.

Potrebujeme:

20 šampiónov

200 g ricoty alebo iného mäkkého syra (tvaroh alebo bryndza)

1 lyžicu olivového oleja

½ lyžice nasekanej pažítky

1/2 lyžice nasekanej bazalky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 stúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

150 g slaninky nakrájanej na tenké plátky

Špáradlá

Postup:

Šampiňóny umyjeme, odstránime stopku a vyberieme vnútro húb lyžičkou tak, aby sme neporučil hlavičku. V miske zmiešame syr s olivovým olejom, bylinkami, pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou a korením.

Syrovú zmes potom naplníme do šampiónov. Nakoniec šampiňóny obalíme pásikmi slaninky a upevníme špáradlami.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov, 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika