plny-hrniec_transparent_negativ.png

SILVESTROVSKÉ slaninové pletenky s fantastickou chuťou: Na pohostenie nekupujem pečivo z obchodu – toto je stokrát chutnejšie!

Našli sme skvelý recept na pečivo, s ktorým budete hviezdiť nielen na Silvestrovskom stole.

 

 

Tieto slaninové pletenky sú tak fantastické, že ich budete jesť aj bez ďalších príloh.

Sú naozaj fantastické samé o sebe a najlepšie chutia čerstvo upečené.

 

 

Autorkou receptu je pani Renča Kunešová Berchová.

Potrebujeme:

1kg hladkej múky

3 vajcia

250 ml oleja

250 ml mlieka

250 ml vody

2 lyžičky soli

2 lyžičky kr. cukru

2 bal. suseneho droždia

Voliteľné:

 

 

grilovacie korenie

korenie na pizzu

Potrebujeme:

 

 

Cesto je najlepšie zarobiť v kuchynskom robote.

Jednoducho všetky prísady dáme do robota.

 

 

Necháme ľahko miešať.

Nezabudnite mlieko zľahka ohriať, aby sa aktivoval kvások.

 

 

Môže sa stať, že bude ešte treba prisypať múku, aby sa cesto nelepilo.

Vypracované cesto necháme kysnúť cca 1,5 hod.

 

 

Potom si ukrajujem kúsky cesta a robíme z nich valčeky.

Na jednu pletenku zapletieme 3 copy – robíme to tak, že na krajné dáme plátok slaninky a zapletieme.

 

 

Nechám chvíľu ešte kysnúť na plechu.

Potriem vajíčkom.

Pre chuť môžeme posypať korením na pizzu, alebo grilovacím korením.

 

 

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

Pečieme cca 20-25 min, vždy podľa rúry.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes