žiadne údenie, skúste toto. Slaninka vo fantastickom slanom náleve s bobkovým listom.Počuli ste už o tomto nápade? Ja ho mám od deda z Moravy, ale veľmi často sa takto slanina pripravuje a napríkald v Rusku. Príprava nie je vôbec náročná a nielen že vás tento pokrm zasýti, ale chutí absolútne dokonale!
Recept na lahodnú slaninu v slanom náleve
Potrebujeme:
- 1 kg slaniny
- 1 šálkaa soľ
- 0,5 šálky cukor
- 1 l voda
- čierny korenie celé
- bobkový list
- cesnak
Postup
- Do vody dajte soľ, cukor, korenie a bobkový list. Priveďte do varu a nechajte vychladnúť.© DepositPhotos
- Jemne nakrájajte cesnak a potrite ním slaninu. Pridajte do horúceho nálevu.
- © DepositPhotos
- Nechaj takto jeden deň len v kuchyni a potom ďalší deň v chladničke. Potom ju položte na uterák, aby uschol.
- Môžete ochutnávať. Takto prirpavená slanina sa môže jesť takto, alebo aj dať vyudiť, ale to sme mi doma nerobili.
- © DepositPhotos
Môžete pridať rôzne korenie podľa vkusu. Hlavná vec – viac bobkový list. Dáva tuku zvláštny pikantnosť.
Prospešné látky v slanine
Slanina je mäsový výrobok, ktorý obsahuje okolo 150 rôznych látok. Skrýva sa v nej vitamín B1, B2, B6, vitamín E a mnoho minerálov. Keď zjete kus slaniny, telu dodáte aj vápnik, železo, či fosfor. Zaujímavou látkou v tejto pochutine je kyselina arachidonová, ktorá dokáže čiastočne rozložiť cholesterol a kyselina hyalaurónová, známa najmä v kozmetike, pôsobí proti starnutiu a je súčasťou prípravkov proti starnutiu. Nebojte sa preto slaniny, no nezabúdajte, že všetko s mierou…