žiadne údenie, skúste toto. Slaninka vo fantastickom slanom náleve s bobkovým listom.
Počuli ste už o tomto nápade?
Ja ho mám od deda z Moravy, ale veľmi často sa takto slanina pripravuje a napríkald v Rusku.
Príprava nie je vôbec náročná a nielen že vás tento pokrm zasýti, ale chutí absolútne dokonale!
Recept na lahodnú slaninu v slanom náleve
Potrebujeme:
1 kg slaniny
1 šálkaa soľ
0,5 šálky cukor
1 l voda
čierny korenie celé
bobkový list
cesnak
Postup
Do vody dajte soľ, cukor, korenie a bobkový list.
Priveďte do varu a nechajte vychladnúť.
Jemne nakrájajte cesnak a potrite ním slaninu.
Pridajte do horúceho nálevu.
Nechaj takto jeden deň len v kuchyni a potom ďalší deň v chladničke.
Potom ju položte na uterák, aby uschol.
Môžete ochutnávať.
Takto prirpavená slanina sa môže jesť takto, alebo aj dať vyudiť, ale to sme mi doma nerobili.
Môžete pridať rôzne korenie podľa vkusu.
Hlavná vec – viac bobkový list.
Dáva tuku zvláštny pikantnosť.
Prospešné látky v slanine
Slanina je mäsový výrobok, ktorý obsahuje okolo 150 rôznych látok.
Skrýva sa v nej vitamín B1, B2, B6, vitamín E a mnoho minerálov.
Keď zjete kus slaniny, telu dodáte aj vápnik, železo, či fosfor.
Zaujímavou látkou v tejto pochutine je kyselina arachidonová, ktorá dokáže čiastočne rozložiť cholesterol a kyselina hyalaurónová, známa najmä v kozmetike, pôsobí proti starnutiu a je súčasťou prípravkov proti starnutiu.
Nebojte sa preto slaniny, no nezabúdajte, že všetko s mierou…