Vitamínová bomba z Moravy: Zabudnite na údenie, slaninu dajte do nálevu s cesnakom, a na druhý deň ochutnajte – je neopísateľná!

žiadne údenie, skúste toto. Slaninka vo fantastickom slanom náleve s bobkovým listom.Počuli ste už o tomto nápade? Ja ho mám od deda z Moravy, ale veľmi často sa takto slanina pripravuje a napríkald v Rusku.  Príprava nie je vôbec náročná a nielen že vás tento pokrm zasýti, ale chutí absolútne dokonale!

Recept na lahodnú slaninu v slanom náleve

Potrebujeme:

  • 1 kg slaniny
  • 1 šálkaa soľ
  • 0,5 šálky cukor
  • 1 l voda
  • čierny korenie celé
  • bobkový list
  • cesnak

Postup

  1. Do vody dajte soľ, cukor, korenie a bobkový list. Priveďte do varu a nechajte vychladnúť.sadla v slanom náleve© DepositPhotos
  2. Jemne nakrájajte cesnak a potrite ním slaninu. Pridajte do horúceho nálevu.sadla v slanom náleve
  3. © DepositPhotos
  4. Nechaj takto jeden deň len v kuchyni a potom ďalší deň v chladničke. Potom ju položte na uterák, aby uschol.sadla v slanom náleve
  5. Môžete ochutnávať. Takto prirpavená slanina sa môže jesť takto, alebo aj dať vyudiť, ale to sme mi doma nerobili.
    sadla v slanom náleve
  6. © DepositPhotos

Môžete pridať rôzne korenie podľa vkusu. Hlavná vec – viac bobkový list. Dáva tuku zvláštny pikantnosť.

Prospešné látky v slanine

Slanina je mäsový výrobok, ktorý obsahuje okolo 150 rôznych látok. Skrýva sa v nej vitamín B1, B2, B6, vitamín E a mnoho minerálov. Keď zjete kus slaniny, telu dodáte aj vápnik, železo, či fosfor. Zaujímavou látkou v tejto pochutine je kyselina arachidonová, ktorá dokáže čiastočne rozložiť cholesterol a kyselina hyalaurónová, známa najmä v kozmetike, pôsobí proti starnutiu a je súčasťou prípravkov proti starnutiu. Nebojte sa preto slaniny, no nezabúdajte, že všetko s mierou…