plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne slané tyčinky s bylinkami, korením a krémovým syrom: Tento snack vás nikdy neomrzí!

Je dobré mať eso v rukáve v podobe dobrého receptu, ktorý vás zachráni vždy, keď majú prísť nečakaní hostia.

Tieto delikátne tyčinky miznú zo stola rýchlosťou blesku a nikdy sa vám nezunujú.

Príprava je pritom veľmi jednoduchá a za pol hodinu sú na stole!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu streetkitchen.

Potrebujeme:

lístkové cesto

smotanový syr

soľ

korenie podľa chuti

bylinky podľa chuti

rascu

sezamové semienka

Postup:

Ak je to potrebné, lístkové cesto si rozvaľkáme na tenký plát alebo vyvaľkané cesto rozložíme. 

 

 

V miske si zmiešame smotanový syr so soľou, korením a nasekanými bylinkami. 

 

 

Následne túto zmes rozotrieme na celú plochu lístkového cesta.

Teraz preložíme jednu polovicu cez druhú a nakrájame na 8 – 10 pásikov.

Vzniknuté pásiky cesta zvinieme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme zľahka rozšľahaným vajcom, potom posypeme zmesou rasce a sezamových semienok.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry na 15-20 minút a pečieme pri teplote 190 stupňov.

Po upečení sa oplatí počkať, kým trochu vychladnú a konzumovať, až keď sú vlažné….ak vydržíte :)

 

Druhý recept

Pripravte si doma fantastickú plnenú lahôdku z lístkového cesta.

Budete potrebovať len 4 ingrediencie a výsledkom budete doslova šokovaní.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na plnenú pochúťku z lístkového cesta.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

100 g plátkového syra

100 g šunky

1 vajce

Postup:

Z lístkového cesta vykrojíme pomocou formičky kruhy.

 

 

Samozrejme, ak nemáte rozvaľkané lístkové cesto, treba ho najskôr rozvaľkať natenko.

Na vykrojené cesto položíme plátok syra, šunku a preložíme ďalších cestom.

 

 

Cesto narežeme nožom na 8 častí, ktoré pretočíme smerom doľava (viď video).

Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajíčkom.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Do chrumkava upečené cesto môžeme servírovať napríklad s kečupom.

 

 

Prípadne môžete pridať ďalšie prísady podľa chuti.

Ide o vynikajúce slané chuťovky.

Navyše aj krásne vyzerajú.

Dobrú chuť!

Bonus:

 

 

Potrebujeme:

300 g lístkového cesta

100 g plátkového (toastového) syra

200 g klobásky

10 ml vody

1 vajce

Postup:

Na lístkové cesto do polovice naukladáme plátky syra.

Potom po celej dĺžke na syr položíme klobásku.

 

 

Cesto do polovice zrolujeme, prázdnu časť potrieme vodou a prebytočný kúsok odkrojíme (viď video).

Rolku nakrájame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Rolky potrieme vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes