Tavený syr nenatierajte len na chleba, toto je boboma: Len nastrúhajte, pridajte múku a máte najlepšie pohostenie pre návštevu!

 

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • tavený syr – 200 g
  • múka hladká – 1 šálka;
  • vajce – 1 ks;
  • maslo – 80 g;
  • mlieko – 2 polievkové lyžice;
  • cukor – 1 lyžička;
  • soľ – pol čajovej lyžičky;
  • prášok do pečiva – 1 lyžička;
  • sezam.

Postup:

Tavený syr je najlepšie nechať trochu zamrznúť, aby sa ľahšie nastrúhal na veľkom strúhadle.

Nastrúhaný syr sa premiešajte s mliekom.

Maslo sa roztopí, ochladí sa na teplotu miestnosti a zmieša sa so syrom, pridá sa cukor a soľ, clá zmes sa premieša.

Múku skombinujte s práškom do pečiva a preosejte, pridajte do hmoty a cesto premieste.

Cesto by malo byť mäkké, ak je lepivé – pridajte múku a znova premiešajte.

Posypte pracovnú plochu múkou, cesto rozvaľkajte a prekrojte na 2 časti.

Zrolujte každý kus na rolku a nakrájajte na porcie.

Plech na pečenie vysteľte papierom a položte naň nakrájané rolky, namažte ich mliekom a posypte sezamovými semienkami.

Teplota rúry – 180 stupňov, čas pečenia – 15 minút.

Dnes najobľúbenejšie