plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slané plnené pagáče, ktoré sú priam neodolateľné: Keď ich ochutnáte, jeden kúsok nikdy nestačí a budete ich robiť znova a znova!

Také chutné slané pečivo ste už dlho nejedli!

Plnené buchtičky, ktoré sú ako vatička a slaná plnka s pórom vás milo prekvapí. 

Sú také návykové, že ich budete pripravovať znova a znova.

 

 

Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

200 ml šálka

90 ml pohár

1 šálku teplej vody

1 šálku teplého mlieka

1 pohár rastlinného oleja

1 PL kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia

1 ČL soli

5 šálok hladkej múky (600 g)

Na plnku:

800 g póru

4 PL olivového oleja

1 ČL paradajkového pretlaku

1 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL soli

200 g strúhaného syra

Na potretie a posypanie:

1 žĺtok

1 ČL rastlinného oleja

mak

Postup:

Do misy si nalejeme teplú vodu, teplé mlieko, 1 lyžicu cukru, sušené droždie.

Dobre premiešame metličkou a potom primiešame olej. 

Následne zapracujeme múku, soľ.

Vypracujeme cesto. 

 

 

Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi 45 minút. 

Pór si umyjeme, pokrájame nadrobno a opečieme na olivovom oleji, kým nezmäkne. 

Následne primiešame paradajkový pretlak, soľ, koreniny a plnka je hotová. 

Po vykysnutí vytlačíme z cesta vzduch, prenesieme ho na pracovnú dosku, vyformujeme do valca.

 

 

Nakrájame na 8 približne rovnakých kúskov.  

Všetky kúsky vygúľame, uložíme vedľa seba na plech a prikryjeme, aby neoschli, keď ich budeme po jednom spracúvať.

Každú guľku si potom vyvaľkáme na placku s priemerom 50 cm.

 

 

natrieme na ňu trochu pórovej plnky, posypeme strúhaným syrom, zabalíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Takto spracujeme všetky guľky cesta – vyvaľkáme, naplníme, zrolujeme a uložíme na plech.

Prikryjeme utierkou, necháme ešte 15 minút podkysnúť.

Potom nakrájame na menšie časti.

 

 

Žĺtok si vyšľaháme s rastlinným olejom, potrieme vrch, posypeme makom.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 30 minút. 

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes