Všetci v mojej rodine milujú toto jedlo – slané placky s cibuľou a vajcami, a vy trávite oveľa menej času varením.
Na prípravu potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
kefír a kyslá smotana – z každého 125 ml;
vajce surové, 1 kus;
uvarené vajcia, 2 ks; (voliteľné)
zelená cibuľa, dobrý zväzok;
soľ a korenie podľa vkusu;
prášok do pečiva, 1,5 lyžičky;
múka hladká, asi 1 – 1,5 šálky.
Postup:
2 vajcia uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky.
Nakrájame zelenú cibuľu a zmiešame s vajíčkami.
Tip: môžete pridať aj ľubovoľné zelené bylinky.
Na cesto zmiešame kefír a kyslú smotanu (izbová teplota).
Pridáme soľ, korenie, vajce, prášok do pečiva, múku, premiešame a zmes necháme 5 minút odležať.
Do cesta vmiešame plnku a všetko dobre premiešame.
Rozpálime malé množstvo rastlinného oleja, cesto rozložíme lyžicou a opečieme z oboch strán do zlatista.
Odložíme ho na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný olej, a dáme na misku.
Podávame na obed, večeru, len ako občerstvenie.
Tieto slané lievance sú veľmi chutné a nadýchané.
Ak nemáte prášok do pečiva, postačí vám sóda bikarbóna.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)