plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte 1 vajce, kyslú smotanu, šálku múky a výborná VEČERA je hneď na stole: Toto tromfne aj zemiakové placky (RECEPT)!

Všetci v mojej rodine milujú toto jedlo – slané placky s cibuľou a vajcami, a vy trávite oveľa menej času varením.

Na prípravu potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

kefír a kyslá smotana – z každého 125 ml;

vajce surové, 1 kus;

uvarené vajcia, 2 ks; (voliteľné)

zelená cibuľa, dobrý zväzok;

soľ a korenie podľa vkusu;

prášok do pečiva, 1,5 lyžičky;

múka hladká, asi 1 – 1,5 šálky.

Postup:

2 vajcia uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky.

Nakrájame zelenú cibuľu a zmiešame s vajíčkami.

Tip: môžete pridať aj ľubovoľné zelené bylinky.

Na cesto zmiešame kefír a kyslú smotanu (izbová teplota).

Pridáme soľ, korenie, vajce, prášok do pečiva, múku, premiešame a zmes necháme 5 minút odležať.

Do cesta vmiešame plnku a všetko dobre premiešame.

Rozpálime malé množstvo rastlinného oleja, cesto rozložíme lyžicou a opečieme z oboch strán do zlatista.

Odložíme ho na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný olej, a dáme na misku.

Podávame na obed, večeru, len ako občerstvenie.

Tieto slané lievance sú veľmi chutné a nadýchané.

Ak nemáte prášok do pečiva, postačí vám sóda bikarbóna.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes