Palacinky nie sú len skvelý dezertom, ale môžete z nich vykúzliť aj lahodný slaný obed. Vyskúšajte ich v syrovo-cesnakovej verzii, ktorá sa skvele hodí ako chutná príloha, alebo len tak, s kyslou smotanou či obľúbeným dressingom. Vyskúšajte tento skvelý a rýchly pokrm.
Potrebujeme:
2 vajíčka
100 g syra
1 šálku hladkej múky
1 ½ šálky mlieka
1-2 strúčiky cesnkau
Zväzok čerstvej petržlenovej vňate
1 lyžičku soli
Štipku cukru
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžicu rastlinného oleja
Postup:
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Petržlenovú vňať nasekáme najemno. V miske vyšľaháme vajcia so soľou a cukrom do peny. Mlieko trochu zahrejeme a pridáme do vyšľahanej zmesi. Opäť všetko spolu šľaháme. Postupne pridáme múku s jedlou sódou a nakoniec do zmesi vmiešame pretlačený cesnak, syr a petržlen.
Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji (prípadne môžeme olej pridať do cesta a potom vyprážať na sucho na nepriľnavej panvici).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk