Slané muffiny s mozzarellou a rajčinami

Potešte svojich najbližších slanou verziou obľúbeného dezertu. Lahodné spojenie rajčín a mozzarelly dodá tomuto pokrmu nie len lahodnú chuť, ale aj nefalšovaný taliansky šmrc. Neváhajte a vyskúšajte aj ďalšie obmeny tohto receptu, pridaním húb, póru či iných chutných ingrediencií.

Potrebujeme (na 7 ks) :

170 g múky (polovica hladkej, polovica polohrubej)

lyžička soli

lyžička prášku do pečiva

100 ml mlieka (môžete pridať aj trochu kefíru)

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g rozpusteného masla

2 paradajky nakrájané nadrobno

1 mozzarellu nakrájanú nadrobno (príp. strúhanú)

vňať z jarnej cibuľky

lyžičku sušenej bazalky

mleté čierne korenie

Postup:

V miske si metličkou rozšľaháme vajce s mliekom. Pridáme maslo, bazalku, mleté čierne korenie, syr a zeleninu.

V ďalšej mise si zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme do tekutej zmesi. Dôkladne premiešame. Ak je zmes stále príliš riedka, pridáme polohrubú múku.

Cesto rozdelíme do jednotlivých formičiek na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto dailyburn