Vynikajúca slaná roláda z lístkového cesta

Vynikajúca a rýchla večera z lístkového cesta a lahodnej náplne zo syra, šunky a zdravého špenátu. Navyše, s rýchlou a jednouchou prípravou.

Skvelá večera nemusí vždy vyžadovať dlhú a náročnú prípravu. Stačí správne spojiť niekoľko ingrediencií a skvelý pokrm je razom na stole.

Potrebujeme:

½ bal. lístkovéhoc cesta

300 g mäkkého syra (ricotta)

300 g čerstvého špenátu

2 vajcia

6 plátkov šunky

...

Soľ podľa chuti

Ľanové semienka a sezamové semienka podľa chuti

1 vajce na potretie

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Špenát dôkladne umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Necháme zovrieť vodu a zabaríme ňou pripravený špenát. Počkáme cca 10 sekúnd a rýchlo ho ochladíme v studenej vode.

V miske zmiešame syr s vajíčkami, osolíme a nakoniec do zmesi vmiešame aj špenát – zmes vrstvíme na cesto tak, aby sa dala roláda dobre zrolovať. Na vrch uložíme plátky šunky.

Potom cesto zrolujeme a vrch rolády potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posypeme semienkami a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým povrch rolády nie je zlatohnedý (cca 35 minút).

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika