Úžasná slaná torta s tromi druhmi náplne. Je nesmierne chutná a viete si ju rýchlo pripraviť v pohodlí domova.
Slaný koláč Napoleon
Potrebujeme:
- 500 g lístkového cesta
- 2 uvarené alebo upečené kuracie stehná
- 2-3 nakladaných uhoriek
- 100 g tvrdého syra
- 1 uvarená mrkva
- 1 strúčik cesnak
- 100-150 g šunky
- 6 polievkových lyžíc majonézy
Na zdobenie torty
- 1 nakladaná uhorka
- 200 g mäkkého syra
- jarnú cibuľku a petržlenu
- cherry paradajky
- reďkev
Postup:
Rozmrazte pripravené cesto, rozvaľkajte, vykrojte časti toho istého tvaru (ideálne obdĺžniky) a upečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 10-12 minút.
Nechajte vychladnúť a každý kus pozdĺžne nakrájajte na 2 časti, oddeľte vrstvy.
Dajte cesto bokom a začnite pripravovať plnenie (budeme mať až 3). Uvarené alebo upečené kuracie mäso jemne nakrájané, urobte to isté s nakladanými uhorkami, zmiešajte s trochoumajonézy a rozdeľte na 2 časti – prvá náplň je pripravená.
natrite polovicu náplne na prvý kus cesta a zľahka rozotrite. Odporúčame vám natrieť každý plát s majonézou tak, aby bol hotový koláč šťavnatý.
Pripravte druhú náplň: mrkvu a tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte nakrájaný cesnak a zmiešajte s malým množstvom majonézy. Položte na spodný plát.
Ďalšie cesto a šunka. Položte tenké plátky na cesto, potrite s malým množstvom majonézy.
Zakryte šunku s cestom, dajte druhú polovicu kuracej náplne, zakryte posledným cestom a opatrne stlačte. Dajte koláč do chladničky na niekoľko hodín (najlepšie v noci).
Hotový koláč potrieme mäkkým syrom zo všetkých strán a ozdobíme podľa vkusu.