plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šľahaný bravčový rezeň: Všetci zisťovali, čo som spravila s mäsom, že je tak šťavnaté a nie nasiaknuté olejom!!

Tieto rezne sú naozaj veľmi šťavnaté a pritom nie sú tak nasiaknuté olejom, ale klasika, ktorú robievam. Tajomstvo spočíva v konzistencií rezňov a samozrejme aj v prísadách, ktoré urobia z obyčajných rezňov hotový chuťový ohňostroj. Určite skúste, tieto rezne sú naozaj vynikajúce. Recept som našla na stránke toprecepty.cz.

Potrebujeme:

500 g bravčového pliecka – namelieme

100 g smotany na šľahanie 33%

80 g syra Hermelín

100 g syra Eidam

soľ a korenie, štipka pálivej papriky, petržlen (nemusí byť)

Na obalenie: múka, vajcia, strúhanka (najlepšie z dvoch dní starých rožkov)

tuk na vyprážanie (rezne v oleji nemusia plávať)

Potrebujeme:

Do mletého mäsa pridáme studenú smotanu, soľ, papriku a korenie. Ponorným mixérom vyšľaháme do hladkej a jemnej zmesi. Odložíme do chladničky na dve-tri hodiny.

Oba druhy syra nakrájame na drobné kocky. Primiešame do mäsa a prípadne dochutíme. Tvoríme ploché rezne, uprostred trochu tenšie. Vyprážaním sa vyrovnajú.

Rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Smažíme v rozpálenom tuku z oboch strán dozlatista. Podávame najlepšie s zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi. Rezne sú nevšedné, ale naozaj vynikajúce.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes