BEZ RÚRY: Úžasný šľahačkový koláč, ktorý sa topí v ústach – jednoduchý a veľmi chutný recept!

400 0

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

400 g sušienok

150 g rozpusteného masla

Na krém:

200 ml vopred osladenej smotany na šľahanie

250 g mascarpone alebo smotanového syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g broskýň

práškový cukor na dozdobenie

Plech na pečenie: 24 cm

Postup:

Sušienky v mixéri rozmixujeme.

Pridáme rozpustené maslo a vymiešame drobivú zmes.

3/4 tejto zmesi navrstvíme do formy – poriadne utlačíme rukami.

Smotanu osladíme cukrom alebo medom a vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Do šľahačky pridáme mascarpone a opäť spolu vyšľaháme.

Primiešame nakrájané ovocie.

Krém navrstvíme na cesto – ale nie až celkom ku krajom.

Zvyšok zmesi nadrobíme na vrch torty.

Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Ozdobíme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár