Máte radi trubičky so šľahačkou? A viete, že si ich ľahko pripravíte aj sami?
Prinášame vám jednoduchý spôsob, ako si vyrobiť prvotriedne domáce šľahačkové trubičky. Budú chrumkavé a doslova sa roztopia v ústach. Len ich nezabudnite naplniť krémom tesne pred konzumáciou.
Chutia presne ako v dobrej cukrárni!
Potrebujeme:
pol balenia štvorcových, suchých tortových oblátok
400 ml smotany 30%
2 polievkové lyžice práškového cukru
1 lyžica vanilkového cukru
Voliteľné:
Mascarpone
Postup:
Každú oblátku nakrájajte na 4 štvorce.
V hrnci prevarte vodu, zaveste nad ňu sitko alebo mriežku.
Na sito položíme jednu oblátku.
Keď vplyvom pary zmäkne, rýchlo ju navinieme napríklad na rúčku drevenej varešky.
Keď rúrky vychladnú, zložte ich z rúčky varechy (alebo z formičiek, ak používate tie).
Položte trubičky na plech.
Vložíme na cca 5 minút do rúry predhriatej na teplotu 200 stupňov C.
Po uplynutí tejto doby vyberieme a necháme vychladnúť.
Na krém vyšľaháme vychladnutý krém dotuha s práškovým a vanilkovým cukrom.
Naplňte cukrárenské vrecko pripraveným krémom.
Do každej rúrky vytlačte porcie krému.
Ihneď podávajte.
Tipy:
Trubičky si môžete pripraviť aj vopred a po vychladnutí ich vložiť napríklad do kovovej dózy.
Pár minút pred podávaním ich naplňte krémom.
Ak máte radšej hustejší krém, môžete šľahačku zmiešať so syrom mascarpone.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)