Výborný receptík od pani Helenky. Úžasne chutný, lahodný a zakaždým sa vydarí. Tento dezert je perfektný ak čakáte hostí, alebo len-tak. Páčia sa mi ešte viacej, ako tie z lístkového cesta.
Potrebujeme:
370 g hladkej múky
1 šľahačka
250 g masla (nie Hera)
2 žĺtky
Sneh z 8 bielkov (na 1 bielok 50g cukru)
žĺtok s trochou vody na potretie
Postup:
Cesto spracujeme a necháme 24 hod odležať. Potom rozvaľkáme na tenký plát a krájať prúžky 3 cm hrubé a asi 20 cm dlhé. Natočíme na trubičky, potrieme žĺtkom a upečieme dozlatista. Potom opatrne zložíme z formičiek a necháme vychladnúť.
Sneh – vyšľahať sneh so štipkou soli, zašľahať cukor. Šľahať nad parou až do zhustnutia a potom ešte mimo do vychladnutí. Upečené šamróny naplniť a pocukrovat. Ak chcete, môžete ich aj namočiť v čokoláde.
Z jednej dávky je asi 40 rúrok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar