plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto cesto zo šľahačky som skúsila len raz a odvtedy iné nerobím: Dokonalé šľahačkové rožteky (nielen) na Vianoce!

Cesto je krásne jemné, nadýchané a nestvrdne. Ak hľadáte nový recept na vianočné rožteky, vyskúšajte to so šľahačkou a kokosom. Tieto rožteky sú naozaj výborné.

Cesto je krásne jemné, nadýchané a nestvrdne. Ak hľadáte nový recept na vianočné rožteky, vyskúšajte to so šľahačkou a kokosom. Tieto rožteky sú naozaj výborné.

Potrebujeme:

450 g polohrubej múky

230 ml smotany na šľahanie

100 g strúhaného kokosu

250 g masla

1 žĺtko

100 g práškového cukru

¼ lyžičky prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Na ozdobu:

Práškový cukor alebo rozpustenú čokoládu

Postup:

Všetky suroviny spojíme v miske a vypracujeme hladké, jednodnotné cesto. Cesto prikryjeme fóliou a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny.

Z cesta potom vytvarujeme jednotlivé rožteky, alebo cesto vtlačíme do formičiek na rožteky a uložíme na plech.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Upečené rožteky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s trochou škorice. Prípadne konce rožtekov môžeme namočiť v rozpustenej čokoláde.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes