Neprekonateľné palacinky zo šľahačky: Najjemnejšie cesto na svete!

Cesto ako pavučinka: Neprekonateľné palacinky zo šľahačky – najjemnejšie cesto na svete!

Keď som mala doma šľahačku a chystala som sa robiť palacinky, rozhodla som sa, že ju dám do cesta a nie až na samotný dezert. Neľutujem, cesto bolo naozaj prvotriedne!

Potrebujeme:

200 ml smotany na šľahanie

200 ml polotučného mlieka

200 g haldkej múky

2 vajcia

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Vajcia si ušľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Do tejto hmoty si metličkou postupne vmiešame smotanu s mliekom a nakoniec pridáme aj múku – postupne, aby nevznikli hrudky. Necháme hodinku odležať a potom smažíme – ako bežné palacinky. Ak máte dobrú panvicu ide to aj bez oleja. Ak túto panvicu nemáte, potrite ju len troškou oleja, prípadne pridajte olej po okrajoch, keď je palacinka zo spodnej strany opečená (olej na okrajoch spôsobí, že sa palacinka ľahko uvoľní a nepripáli sa).

Podávame s džemom a tvarohom. Palacinky sú výborné, pretože cesto je jemné a lahodné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)