Šľahačkové kuriatko od Polreicha: Ako vyprážané, ale ešte stokrát lepšie!

Výborné kuriatko na nedeľný obed, chrumkavé ako to vyprážané ale ešte omnoho lepšie. Recept som videla v televízii pred rokmi a dovolila som si ho trochu upraviť. Kuraitako je výborné a chutilo všetkým, ktorí ho ochutnali.

Potrebujebujeme:

Rozporcované kurča

Smotanu na šľahanie

1 strúčik cesnaku

Soľ, kurkumu, provensálska korenie – prípadne podľa chuti iné korenie (výborná je aj domáca vegeta)

Strúhanka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

Hladká múka

Voda, alebo výpek na podlievanie

Postup:

Rozporcované kurča, alebo len stehná si ochutíme soľou, koreninami, pokvapkáme trochou oleja a dáme aspoň na hodinu marinovať (ideálne cez noc).

Potom si nachystáme trojobal – rozšľahané vajcia ochutíme roztlačeným cesnakom a pridáme smotanu na šľahanie. Potom si kurča klasicky obalíme v múke, vaíčku, strúhanke a potom opäť vajce a strúhanka.

Uložíme na vymastený plech a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 15 minútach teplotu stiahneme na 180 stupňov, podlejeme vývarom a necháme ešte 45 minút dopiecť, odokryté celý čas. Počas pečenia je dobré aspoň 1-2x poliať kuriatko výpekom.

Na konci do výpeku primiešame smotanu na šľahanie do výpeku a takto podávame s prílohou podľa chuti. Do výpeku dávam cca 200 ml smotany na šľahanie. Kto má rád, môže pridať aj horčicu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Evka C.