plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na dezerty z cukrárne v momente zabudnete: Vyskúšajte neskutočne lahodné šľahačkové kocky!

Fantastický dezert, ktorý svojou chuťou pokojne schová do vrecka aj drahé dezerty z cukrárne. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes. 

Fantastický dezert, ktorý svojou chuťou pokojne schová do vrecka aj drahé dezerty z cukrárne. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes.

Potrebujeme:

3 vajcia

5 lyžíc hladkej múky

3 lyžice oleja

2 lyžice kakaa

2 lyžice medu alebo cukru

1 bal. vanilkového cukru

½ bal. prášku do pečiva

Krém:

700 ml smotany na šľahanie

5-6 plátov želatíny

1 bal. mascarpone (môžeme nahradiť jemným tvarohom alebo hustou kyslou smotanou)

Kôru z pomaranča

2 bal. vanilkového cukru

4-5 lyžíc práškového cukru

100 g bielej čokolády

Voliteľné: drvené sušienky – ak by sa nám krém zdal tekutý (napr. ak použijete namiesto mascarpone kyslú smotanu)

Na vrch:

Maslové sušienky

100 g horkej čokolády

Maslo

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame, preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov – alebo kým cesto nie je hotové – test špáradlom).

Želatínové pláty pripravíme podľa návodu (necháme rozpustiť vo vode). Šľahačku ušľaháme s 1/2 cukru a mascarpone si našľaháme s druhou polovicou cukru, strúhanou čokoládou a pomarančovou kôrou. DO ušľahanej šľahačky opatrne vmiešame želatínu a celú zmes potom premiešame s mascarpone.

Smotanovú zmes navrstvíme na vychladnuté cesto. Na krém navrstvíme maslové sušienky (môžeme ich pokvapkať trochou mlieka – nie máčať) a nakoniec aj rozpustenú čokoládu s maslom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: malikuhar

Najlepšie recepty na dnes