Šľahačkové jednohubky namiesto keksov z obchodu: Tak výborné, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Naše najobľúbenejšie pečivo ku kávičke aj na slávnostný stôl. Môžete ho dozdobiť marmeládou, ale chutí výborne aj samé o sebe. Výborný recept od pani Lucie K, odporúčam ho kade chodím! :-)

Jarka Michlacová

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

1 heru

1 bal. šľahačky 30% (200ml)

Na posypanie:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Práškový cukor s vanilkovým na obalenie

Postup:

Všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednoté hladké cesto, ktoré necháme odležať 45-60 minút. Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenší plát. Z cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary, prípadne môžeme cesto zomlieť v mlynčeku a vytvárať rôznorodé tvary. Môžete ale formovať aj obyčajné rožteky. Pečieme pri teplote 150 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté. Po upečení môžeme vyvaľkať v zmesi práškového a vanilkového cukru, prípadne môžeme pridať cukor aj cesta, v takom prípade však pridajte viac šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar

Témy:


Pridajte svoj komentár