Zasnežená čokoládová torta s famóznym krémom: Je taká úžasná, že o posledný kúsok bude pri stole bitka!

2116

Voňavá a chutná torta, vyrobená jednoducho, rýchlo a pritom taká paráda! Inšpiráciu na recept sme čerpali zo stránky napadovy.blog, tak sa nechajte inšpirovať aj vy :)

Potrebujeme:

4 vajcia

120 g kryštálového cukru

160 g múky

30 g kakaa

50 ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml mlieka izbovej teploty

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

500 ml šľahačkovej smotany (33%)

500 g mascarpone

120 – 150 g práškového cukru

2 ČL vanilky alebo vanilkového cukru

Na polevu:

80 g tmavej čokolády

120 ml šľahačkovej smotany

Na sirup:

2 – 3 PL marhuľového džemu

20 – 30 ml vody

Na zdobenie:

150 ml šľahačky

1 – 2 ČL práškového cukru

kokosové vločky

Postup:

 

1. Piškótu si pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov, bielky vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nie je sneh tuhý.

 

2. Po jednom pridávame žĺtky a každý dôkladne zašľaháme mixérom.

3. Múku preosejeme po malých častiach priamo do misy s vajcami a jemnými pohybmi zdola nahor opatrne vypracujeme cesto.

 

4. Do samostatnej misky si preosejeme kakao, zalejeme olejom, vyšľaháme dohladka, pridáme mlieko a ešte raz vyšľaháme.

5. Do misky pridáme 2 – 3 lyžice cesta, premiešame metličkou a potom celé prenesieme do misy s cestom, pričom všetko spolu vymiešame dohladka.

6. Cesto nalejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a potom ňou niekoľkokrát buchneme o stôl.

Vložíme ju do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 30 minút.

Po upečení urobíme test špáradlom.

 

7. Piškótu otočíme na mriežke, odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.

8. Teraz si pripravíme krém. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme vanilkový extrakt, premiešame, zmiešame s mascarpone a vypracujeme homogénny krém.

RADA: Ak je krém tekutý, pridajte 10 g želatíny.

 

9. Vychladnutú piškótu si prekrojíme na 4 približne rovnaké pláty.

 

10. Sirup si pripravíme tak, že v hrnci zmiešame džem s vodou a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom odstavíme.

 

11. Zostavíme tortu. Do tortovej formy vrstvíme plát korpusu, poliaty trochou sirupu, rozotrieme vrstvu krému a priklopíme ďalším plátom korpusu.

Takto striedame vrstvy a posledná bude piškóta, ktorú polejeme sirupom a sirupovou časťou ju priložíme na vrstvu krému.

 

 

12. Tortu vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.

13. Odstránime tortovú formu a povrch polejeme čokoládovou polevou. Pripravíme si ju nasledovne.

 

Čokoládu nalámeme na kúsky, zalejeme horúcou smotanou (ale nevaríme) a rozmixujeme do hladka. Polevu prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ju úplne vychladnúť.

 

14. Šlahačku vyšľaháme s práškovým cukrom, potrieme ňou boky a tortu posypeme kokosovými vločkami.

 

Tento dezert je taký dobrý, že jeden kúsok nikdy nestačí.

 

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár