Toto je skutočne fantastický dezert a každý, kto obľubuje krémové pochúťky v úžasnom prevedení si túto dobrotu určite zamiluje.
Potrebujeme:
8 vajec
8 lyžíc cukru
6 lyžíc hladkej múky
2 lyžice kakaového prášku
Vanilkový krém:
700 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
1 lyžicu želatíny v prášku
50 ml vody
300 ml smotany na šľahanie
Cukor podľa chuti
Čokoládový krém:
2 bal. čokoládového pudingu
700 ml mlieka
1 lyžicu želatíny v prášku
50 ml vody
300 ml smotany na šľahanie
Cukor podľa chuti
Ďalej budeme potrebovať:
Maslové sušienky
Na vrch:
Šľahačku a strúhanú čokoládu
Postup:
4 vajcia ušľaháme s cukrom po domu 6-7 minút a potom vareškou vmiešame do hmoty 4 lyžice múky. Hmotu rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie ej upečené (test špáradlom).
Zvyšné vajcia ušľaháme s cukrom (cca 7 minút), pridáme zvyšné 2 lyžice múky a 2 lyžice kakaového prášku. Hmotu rovnako navrstvíme na plech vystlaný papierom a upečieme pri teplote 180 stupňov.
Kým sa obe cestá ochladia, pripravíme si krémy. Oba krémy si pripravíme rovnakým spôsobom. Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Želatína sa nechá napučať v studenej vode a potom sa zahrievaním na plameni rozpustí a následne vmieša do pudingu. Nakoniec do vychladnutého pudingu vmiešame ušľahanú smotanu. Takto pripravíme vanilkový aj čokoládový krém.
Na spodok plechu alebo tácky uložíme vychladnuté žlté cesto a natrieme čokoládovým krémom. Prikryjeme maslovými sušienkami a na sušienky navrstvíme vanilkový krém. Pokračujeme kakaovým cestom a nakoniec ozdobíme vrstvou šľahačky a pospyeme grankom alebo strúhanou čokoládou. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)