Šľahačková torta na plechu: Luxusný krémový dezert, ktorý si nebudete vedieť vynachváliť!

21

Toto je skutočne fantastický dezert a každý, kto obľubuje krémové pochúťky v úžasnom prevedení si túto dobrotu určite zamiluje.

Potrebujeme:

8 vajec

8 lyžíc cukru

6 lyžíc hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

Vanilkový krém:

700 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

1 lyžicu želatíny v prášku

50 ml vody

300 ml smotany na šľahanie

Cukor podľa chuti

Čokoládový krém:

2 bal. čokoládového pudingu

700 ml mlieka

1 lyžicu želatíny v prášku

50 ml vody

300 ml smotany na šľahanie

Cukor podľa chuti

Ďalej budeme potrebovať:

Maslové sušienky

Na vrch:

Šľahačku a strúhanú čokoládu

Postup:

4 vajcia ušľaháme s cukrom po domu 6-7 minút a potom vareškou vmiešame do hmoty 4 lyžice múky. Hmotu rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie ej upečené (test špáradlom).

Zvyšné vajcia ušľaháme s cukrom (cca 7 minút), pridáme zvyšné 2 lyžice múky a 2 lyžice kakaového prášku. Hmotu rovnako navrstvíme na plech vystlaný papierom a upečieme pri teplote 180 stupňov.

Kým sa obe cestá ochladia, pripravíme si krémy. Oba krémy si pripravíme rovnakým spôsobom. Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Želatína sa nechá napučať v studenej vode a potom sa zahrievaním na plameni rozpustí a následne vmieša do pudingu. Nakoniec do vychladnutého pudingu vmiešame ušľahanú smotanu. Takto pripravíme vanilkový aj čokoládový krém.

Na spodok plechu alebo tácky uložíme vychladnuté žlté cesto a natrieme čokoládovým krémom. Prikryjeme maslovými sušienkami a na sušienky navrstvíme vanilkový krém. Pokračujeme kakaovým cestom a nakoniec ozdobíme vrstvou šľahačky a pospyeme grankom alebo strúhanou čokoládou. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár