plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé šľahačkové cesto na tú najlepšiu domácu štrúdľu: Je úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje, robím vždy z dvojitej dávky!

Cesto zo šľahačky je úžasne jemné, voňavé a jemné. Dobre sa s ním pracujem a ja vždy robím aspoň z dvojitej dávky, pre všetkých našich hladošov doma.

Cesto zo šľahačky je úžasne jemné, voňavé a jemné. Dobre sa s ním pracujem a ja vždy robím aspoň z dvojitej dávky, pre všetkých našich hladošov doma.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

½ bal. kypriaceho prášku

200 g smotany na šľahanie aspoň 31%

2 vajcia

2 lyžice olctu

Štipku soli

Náplň:

Tvaroh a hrozienka

Strúhanka, strúhané jablká a škorica

Mak, zavárané čerešne a práškový cukor

Na potretie:

Maslo a trochu rumu

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme jednotné cesto – cesto by nemalo byť príliš tekuté ani príliš tuhé, potreby pridávame mlieko alebo múku. Nechám odležať 30 minút, rozdelíme na 3 časti a následne rozvaľkáme každú časť na plát. Prvý plát posypeme strúhankou, cukrom a škoricou a navrstvíme na ňu strúhané jablká. Na druhú navrstvíme tvaroh s hrozienkami a cukrom a na tretiu mak s cukrom a čerešňami. Zavinieme – klasicky, alebo narežme na pásiky a tie striedavo prekladáme cez náplň.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu.

Po vybratí z rúry, potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trochou rumu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dáška L.

foto: reprofoto nosalty

Najlepšie recepty na dnes