plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŠĽAHAČKOVÁ kocka s vôňou kávy: Toto je najlepší RÝCHLY zákusok, aký poznám!

Vynikajúci a pritom jednoduchý a prekvapivo rýchlo pripravený.

 

 

Recept sme našli na kanáli Sprint Cooking.

Potrebujeme:

4 vajcia (224 g)

3/4 šálky cukru (150 g)

1 šálka hladkej múky (160 g)

1 bal. vanilkový cukor (15 g)

1 čajová lyžička prášku do pečiva (4 g)

džem  (300-350 g)

1 kokosový puding (35 g)

smotana 30% (400 + 500 ml)

krémový tvaroh (250 g) môžete použiť aj mascarpone

piškóty (150-180 g)

7-8 polievkových lyžíc práškového cukru (70-80 g)

pol šálky strúhaného kokosu(50 g)

espresso káva (100-120 ml)

3-4 polievkové lyžice želatíny (24-32 g)

Ďalej:

kávu na namočenie

plech:

20×30 cm

Postup:

Na cesto si vyšľaháme vajcia s cukrami do peny.

Pridáme aj pudingový prášok a premiešame.

 

 

Do zmesi postupne preosejeme múku a prášok d pečiva.

Vymiešame jednotné cesto.

Navrstívme ho do formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 175 stupňov 20-25 minút.

Pripravíme si prvý krém.

 

 

2 lyžice želatíny pripravíme podľa návodu – rozpustíme vo vode.

Smotanu na šľahanie (400 ml) vyšľaháme so 3-4 lyžicami práškového cukru.

Postupne po lyžiciach vmiešame tvaroh a aj želatínu.

Vmiešame aj kokos a dobre premiešame.

 

 

Na vychladnuté cesto natrieme džem.

Navrstvíme krém.

Na krém uložíme piškóty namočené do kávy.

Vrchná vrstva:

Želatínu si rozpustíme v essprese (100-150 ml).

Zvyšnú smotanu na šľahanie si vyšľaháme spolu s 4 lyžicami práškového cukru.

Pomocou zdobiaceho vrecka navrstvíme na vrch dezertu.

 

 

Podávame vychladené.

Môžeme posypať strúhanou okoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes