Vynikajúci a pritom jednoduchý a prekvapivo rýchlo pripravený.
Recept sme našli na kanáli Sprint Cooking.
Potrebujeme:
4 vajcia (224 g)
3/4 šálky cukru (150 g)
1 šálka hladkej múky (160 g)
1 bal. vanilkový cukor (15 g)
1 čajová lyžička prášku do pečiva (4 g)
džem (300-350 g)
1 kokosový puding (35 g)
smotana 30% (400 + 500 ml)
krémový tvaroh (250 g) môžete použiť aj mascarpone
piškóty (150-180 g)
7-8 polievkových lyžíc práškového cukru (70-80 g)
pol šálky strúhaného kokosu(50 g)
espresso káva (100-120 ml)
3-4 polievkové lyžice želatíny (24-32 g)
Ďalej:
kávu na namočenie
plech:
20×30 cm
Postup:
Na cesto si vyšľaháme vajcia s cukrami do peny.
Pridáme aj pudingový prášok a premiešame.
Do zmesi postupne preosejeme múku a prášok d pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Navrstívme ho do formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 175 stupňov 20-25 minút.
Pripravíme si prvý krém.
2 lyžice želatíny pripravíme podľa návodu – rozpustíme vo vode.
Smotanu na šľahanie (400 ml) vyšľaháme so 3-4 lyžicami práškového cukru.
Postupne po lyžiciach vmiešame tvaroh a aj želatínu.
Vmiešame aj kokos a dobre premiešame.
Na vychladnuté cesto natrieme džem.
Navrstvíme krém.
Na krém uložíme piškóty namočené do kávy.
Vrchná vrstva:
Želatínu si rozpustíme v essprese (100-150 ml).
Zvyšnú smotanu na šľahanie si vyšľaháme spolu s 4 lyžicami práškového cukru.
Pomocou zdobiaceho vrecka navrstvíme na vrch dezertu.
Podávame vychladené.
Môžeme posypať strúhanou okoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: