plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšala som len raz a inú už nerobím: Dokonalá šľahačková bublanina, najrýchlejšia a najchutnejšia pod slnkom!

Tento koláčik milujem, je neskutočne jemný, lahodný a navyše aj rýchly. To cesto je také dokonalé vďaka šľahačke.

Tento koláčik milujem, je neskutočne jemný, lahodný a navyše aj rýchly. To cesto je také dokonalé vďaka šľahačke.

Na váženie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladká múka

3/4 hrnčeka krupicový cukor

3 ks vajce (ideálne väčšie a domáce)

1 kypriaci prášok do pečiva

1 téglik smotany na šľahanie (180 ml)

jahody

Postup:

V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej hmoty. Do cesta vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a šľahačku, vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút, alebo podľa skúseností s rúrou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes