Tento koláčik milujem, je neskutočne jemný, lahodný a navyše aj rýchly. To cesto je také dokonalé vďaka šľahačke.
Na váženie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 250 ml.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladká múka
3/4 hrnčeka krupicový cukor
3 ks vajce (ideálne väčšie a domáce)
1 kypriaci prášok do pečiva
1 téglik smotany na šľahanie (180 ml)
jahody
Postup:
V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej hmoty. Do cesta vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a šľahačku, vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút, alebo podľa skúseností s rúrou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)