Koláč, ktorý zatieni aj drahé a zložité zákusky: Vyskúšajte šľahačkovú bublaninu dvoch farieb!

Poznáte šľahačkovú bublaninu? Je neskutočne lahodná!

Dvojfarebné nadýchané cesto a svieže ovocie. Dokonalá kombinácia pre perfektný sviatočný dezert. Navyše, na rozdiel od zložitých zákuskov je jeho príprava prekvapivo jednoduchá!

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie (33%)

300 g polohrubej múky

4 vajcia

250 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

...

2 lyžičky prášku do pečiva

Štipku soli

2 lyžice kakaa

150 g malín alebo iného ovocia

Postup:

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. V samostatnej miske ušľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a soľou. Vymiešame jednotné hladké cesto, do ktorého nakoniec opatrne primiešame šľahačku tak, aby si cesto zachovalo nadýchanú konzistenciu.

Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej primiešame kakao a do druhej vanilkový cukor.

Pripravíme si plech vymastený maslom a vysypaný múkou (35 x 20 cm). Najskôr navrstvíme jednu polovicu cesta, uložíme kúsky malín a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Kedže každá rúra pečie inak, pripravenosť cesta skontrolujeme špáradlom.

Cesto môžete použiť aj na prípravu bábovky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortelina