Cesto jemné ako pavučinka: Šľahačková bábovka bez váhy a odmerky, nikto jej neodolá!

Hľadáte dokonalý dezert na nedeľné popoludnie? Toto je on!

Hľadáte dezert na nedeľné popoludnie? Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku. Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná. Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)

Potrebujeme:

1 hrnček smotany na šľahanie (250 ml)

4 vajcia

3 hrnčeky polohrubej múky (1 šálka = 250 ml)

2 hrnčeky práškového cukru

1 hrnček oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

Postup:

Múku spolu s práškovým cukrom, práškom do pečiva a vajíčkami dáme do misky, potom pridáme tekuté prísady – šľahačku a olej.

Všetky prísady spolu zmiešame tak, aby vznikla hladká jednotná hmota – cesto na našu bábovku, nemalo by byť príliš tekuté – asi také, ako cesto na bublaninu. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.

Do vymastenej a múkou vysypanej formy navrstvíme cesto – môžeme najskôr tmavé a potom svetlé, alebo vrstviť striedavo a pomocou špáradla vytvoriť pekný vzor. Do cesta môžeme pridať aj hrozienka, alebo kúsky čokolády či oriešky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu a štvrť – prípadne 1 a ½ hodiny. Vyklopíme, necháme vychladnúť na mriežke a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)