Hľadáte dezert na nedeľné popoludnie? Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku. Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná. Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)
Potrebujeme:
1 hrnček smotany na šľahanie (250 ml)
4 vajcia
3 hrnčeky polohrubej múky (1 šálka = 250 ml)
2 hrnčeky práškového cukru
1 hrnček oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžicu kakaa
Postup:
Múku spolu s práškovým cukrom, práškom do pečiva a vajíčkami dáme do misky, potom pridáme tekuté prísady – šľahačku a olej.
Všetky prísady spolu zmiešame tak, aby vznikla hladká jednotná hmota – cesto na našu bábovku, nemalo by byť príliš tekuté – asi také, ako cesto na bublaninu. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy navrstvíme cesto – môžeme najskôr tmavé a potom svetlé, alebo vrstviť striedavo a pomocou špáradla vytvoriť pekný vzor. Do cesta môžeme pridať aj hrozienka, alebo kúsky čokolády či oriešky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu a štvrť – prípadne 1 a ½ hodiny. Vyklopíme, necháme vychladnúť na mriežke a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)