plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať do cesta na bublaninu ŠĽAHAČKU? Je to hlavný dôvod, prečo je maminkina bublanina vždy tak nadýchaná a vzdušná!

Bublanina je jeden z najobľúbenejších letných koláčikov, ktorý môžeme pripraviť z akéhokoľvek druhu ovocia, ktoré práve dozrieva v záhrade.

 

 

Mojím favoritom je bublanina z marhúľ a špeciálneho cesta podľa receptu mojej maminky.

Chutí úžasne! :-)

Tajomstvom je jedna prísada, na ktorú nedá dopustiť moja mama.

Je ňou obyčajná smotana na šľahanie.

 

 

Pridajte ju do cesta a rozdieľ spoznáte okamžite, pri prvom zahryznutí.

Potrebujeme:

4 vajcia

350 g hladkej múky

350 g kyslej smotany

90 g kryštálového cukru

1 lyžičku sladidla stévie (prípadne iného sladidla, alternatívou môže byť vanilkový cukor – 2 bal.)

1 bal. prášku do pečiva

2 dl oleja

700 g marhúľ

Práškový cukor na posypanie

Voliteľné:

 

 

Nektárinky

Broskyne

Iné kyslekavé ovocie podľa chuti

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a stéviou.

 

 

Pridáme smotan a dobre premiešame.

Do hoty preosejeme sypké prísady:

múku spolu s práškom do pečiva.

 

 

Pridáme aj olej.

Vymiešame jednotné cesto.

Nachystáme si plech.

 

 

Buď si plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo jednoducho vyložíme papierom na pečenie.

Cesto navrstvíme do plechu.

Dobre ho rozotrieme po celom povrchu, aby bolo rovnomerné.

 

 

 

Na cesto uložíme kúsky marhúľ.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

 

 

Hotový koláčik posypeme práškovým cukrom.

A môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes