Sladké šišky s jemnou a nadýchanou chuťou – bez kvapky oleja: Pripravíte ich v rúre a sú skutočne vynikajúce!

Výborné šišky, ktoré sa nesmažia, ale pečú a sú naozaj veľmi, veľmi chutné.

Potrebujeme:

– 2 vajcia
– 200 ml mlieka
– 1 lyžica sušeného droždia
– 3 lyžice cukru
– štipku soli
– 20 g masla
– asi 400 gramov hladkej múky
– náplň (uvarený puding, nutella, džem)

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Keď vyjde kvások, zmiešame ho s vajíčkami, roztopeným maslom, múkou, soľou a vypracujeme jednotné cesto. Cesto necháme podkysnúť, potom ho rozvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme z neho jednotlivé šišky. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov dozlatista.  Upečené šišky plníme náplňou podľa chuti – puding, nutella).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

...