Týchto sladkých roliek sa nikdy neprejeme: Sú také dobré, že si ich rodina pýta každý víkend!

879

Recept na tieto vynikajúce sladké rolky máme z retete-usoare a sú také dobré, že si ich určite obľúbite aj vy! Majú striedku ako vatička a chrumkavú kôrku. Navyše, príchuť si môžete obmieňať podľa nálady a je len na vás, či si spravíte rolky len s cukrom, škoricou, orechmi, makom, tvarohom alebo džemom.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

150 ml mlieka

3 PL kyslej smotany

1 PL sušeného droždia

3 PL cukru

50 g masla

1 ČL vanilkovej esencie

štipku soli

Na plnku

maslo

cukor

voliteľné: mak, škorica, džem, orechy, tvaroh

Postup:

1. Mlieko zmiešame so smotanou, potom zmes zahrejeme na miernom ohni, pridáme cukor, droždie, rozpustené maslo. Misku odložíme na 10 minút na teplé miesto.

2. Pridáme vanilkový cukor, štipku soli a preosiatu múku.

3. Vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 2 hodiny kysnúť.

4. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, posypeme ho múkou a rozdelíme na 2 kusy.

5. Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a narežeme na štvorce s rozmerom 8 x 8 cm.

6. Každý štvorec vymastíme rozpusteným maslom a posypeme cukrom.

7. Zrolujeme, okraje zlepíme, obalíme v cukre a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie (v prípade, že pripravujeme rolky s plnkou, nanesieme ju rovnomerne na štvorce ešte pred zrolovaním).

8. Rolky pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

Určite ich vyskúšajte. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí za to.

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár