plny-hrniec_transparent_negativ.png

Práve som našiel najjednoduchší spôsob, ako pripraviť sladké rožky: Sú tak lahodné!

Pripravte si doma najchutnejšie croissanty s vanilkovým pudingom, aké ste ešte nejedli.

Moje deti ich milujú, pripravujem ich na raňajky párkrát do týždňa.

 

 

Úžasný recept na jemné domáce croissanty z youtube kanála Ricette Fatte In Casa.

Potrebujeme:

18 g kvasníc

300 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

1 vajce

100 ml slnečnicového oleja

500 g hladkej múky

50 g masla

Na krém:

300 ml mlieka

50 g kryštálového cukru

40 g vanilkového pudingu

Na potretie a posypanie:

1 žĺtok

mlieko

mandľové lupienky

Postup:

Do hlbokej misky rozdrvíme droždie.

Nalejeme teplé mlieko.

 

 

Pridáme cukor a vajce.

Potom do zmesi nalejeme olej a metličkou dôkladne vymiešame.

 

 

Pridáme múku a rukou vymiesime cesto.

Misku vymastíme olejom, vložíme cesto, prekryjeme fóliou a necháme dve hodiny odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.

Cesto vymiesime rukami a vyvaľkáme valčekom.

 

 

Potom cesto zložíme a necháme 10 minút odpočívať.

Cesto opäť rozvaľkáme a potrieme roztopeným maslom.

 

 

Krájačom nakrájame cesto na trojuholníky, ktoré zrolujeme.

Croissanty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme utierkou.

Necháme 25 minút odpočívať.

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko.

Nasypeme cukor, vanilkový puding a metličkou premiešame.

 

 

Hrniec preložíme na sporák a uvaríme puding.

V miske zmiešame žĺtok s mliekom a zmesou potrieme croissanty.

 

 

Potom na croissanty pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme puding.

Nakoniec na vrch pridáme mandľové lupienky.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 200°C.

Croissanty pečieme 30 minút.

 

 

Po upečení posypeme croissanty práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes