Pripravte si doma najchutnejšie croissanty s vanilkovým pudingom, aké ste ešte nejedli.
Moje deti ich milujú, pripravujem ich na raňajky párkrát do týždňa.
Úžasný recept na jemné domáce croissanty z youtube kanála Ricette Fatte In Casa.
Potrebujeme:
18 g kvasníc
300 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
1 vajce
100 ml slnečnicového oleja
500 g hladkej múky
50 g masla
Na krém:
300 ml mlieka
50 g kryštálového cukru
40 g vanilkového pudingu
Na potretie a posypanie:
1 žĺtok
mlieko
mandľové lupienky
Postup:
Do hlbokej misky rozdrvíme droždie.
Nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor a vajce.
Potom do zmesi nalejeme olej a metličkou dôkladne vymiešame.
Pridáme múku a rukou vymiesime cesto.
Misku vymastíme olejom, vložíme cesto, prekryjeme fóliou a necháme dve hodiny odpočívať.
Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.
Cesto vymiesime rukami a vyvaľkáme valčekom.
Potom cesto zložíme a necháme 10 minút odpočívať.
Cesto opäť rozvaľkáme a potrieme roztopeným maslom.
Krájačom nakrájame cesto na trojuholníky, ktoré zrolujeme.
Croissanty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme utierkou.
Necháme 25 minút odpočívať.
Do hrnca nalejeme mlieko.
Nasypeme cukor, vanilkový puding a metličkou premiešame.
Hrniec preložíme na sporák a uvaríme puding.
V miske zmiešame žĺtok s mliekom a zmesou potrieme croissanty.
Potom na croissanty pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme puding.
Nakoniec na vrch pridáme mandľové lupienky.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 200°C.
Croissanty pečieme 30 minút.
Po upečení posypeme croissanty práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: