Sladké pokušenie pre veľkých maškrtníkov: Tento krém používam aj do tort a zákuskov, je jednoduchý a výborný!

Ak hľadáte tip na rýchlu dobrotu, na ktorej pochutnáte vy aj celá vaša rodina, určite si doprajte tento dezert v pohároch. Je výborný a u nás dokonca populárnejší ako zmrzlina!

Ak hľadáte tip na rýchlu dobrotu, na ktorej pochutnáte vy aj celá vaša rodina, určite si doprajte tento dezert v pohároch. Je výborný a u nás dokonca populárnejší ako zmrzlina!

Potrebujeme:

250 g smotanového syra (mascaprpone) prípadne môžete použiť jemný tvaroh alebo pomazánkové maslo

200 g detských piškót

200 g malín (môžete použiť aj iné ovocie, ktoré máte poruke)

100 g práškového cukru

100 ml uvarenej kávy

...

3 bielky

Strúhanú čokoládu, granko alebo kakao na ozdobu

Postup:

Bielky ušľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli. Šľaháme, kým nezískame tuhý lesklý krém.

Smotanový syr rozmiešame a opatrne spojíme so snehom tak, aby nám vznikla jednotná konzistencia – používame šľahač pri najnižších otáčkach.

Nakoniec – po lyžičkách všľaháme do krému aj vychladnutú uvarenú kávu.

Krém vrstvíme do pohárov striedavo s piškótami a ovocím. Nakoniec posypeme čokoládou a vložíme do chladničky vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: povaru