Na vianočné pečenie sa bude tento recept dokonale hodiť.
Ak chcete tento rok vyskúšať niečo nové, tento recept si určite uložte.
Keď ho raz skúsite, kondenzované mlieko už v obchode nekúpite.
Je skutočne na nerozoznanie od toho kupovaného.
Potrebujeme:
1 dávka cca 150 g
300 ml mlieka
100 g krupicového cukru
20 g masla
Postup:
Mlieko nalejeme do hrnca.
Najlepšie je použiť hrniec s nepriľnavým dnom.
Pridáme cukor a maslo.
Rýchlo privedieme do varu.
Stlmíme plameň.
Varíme za stáleho miešania cca 20 minút.
Mlieko by malo ku koncu peniť pri rýchlejšom miešaní.
Hoci sa nezdá hneď, že má kondenzované mlieko tú správnu hustotu,je to len zdanie.
Ale pri krátkom schladení je nádherne husté, ako salko z plechovky.
Domáce karamelové Salko
Vynikajúce karamelové salko za 10 minút. Pripravíte ho len z pár prísad a chutí naozaj geniálne.
Potrebujeme:
Mlieko 200 ml
Cukor kr. 180 g
Voda 2 polievkové lyžice
Maslo 50 g
Mlieko v prášku – 1 šálka
Soľ – štvrť čajovej lyžičky
Postup:
Cukor dáme rozvariť s vodou.
Pridáme maslo.
Dobre rozmiešame.
Pridáme horúce mlieko a rozmiešame.
Do rozmiešanej zmesi pridáme aj sušené mlieko.
Nakoniec pridáme aj soľ.
Hotovo!
Video návod: