Rada mojej svokry, ako pripraviť najchutnejšiu ryžu: Neprihorí a vždy vydarí!

Vynikajúci recept na chutnú ryžu, ktorá sa vždy vydarí!

Pri príprave ryže som stretávala s dvoma základnými problémami. Prvým bol fakt, že som sa nikdy akosi nevedela trafiť do správnej konzistencie a ryža bola vždy uvarená trochu viac, ako by som si to priala. Druhým problémom boli časté pripálené nehody. A povedzme si pravdu, kuchyňa plná zápachu pripálenej ryže nie je tým, čo vás príjemne naladí na nedeľný obed. Našťastie, moje trápenie ukončila svokra, od ktorej mám tieto skvelé rady na prípravu ryže. Ryža je nielen úžasne chutná a pripravená al dente, ale už mi viac neprihorela!

Potrebujeme:

320 g ryže

1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno

750 ml vývaru (môžeme nahradiť vodou v ktorej rozmiešame bujón, ale vývar je chutnejší)

1 veľkú strúhanú mrkvu (voliteľné)

1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno (voliteľné)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Bravčovú masť

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu speníme na masti, pridáme mrkvu a cesnak (ak sa tieto suroviny rozhodneme použiť) a všetko spolu chvíľu restujeme na masti. Potom pridáme ryžu a dobre premiešame, aby sa spojila s ostatnými prísadami.

Nakoniec pridáme vývar, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Keď sa vývar začne variť, stiahneme na najslabší plameň a pomaly dusíme 19 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj foto: vk