Skvelý recept na záviny, ktoré počas pečenia neprasknú!

Výborný recept na závin, ktorý počas pečenia nepraská.

Naplniť ho môžete čím chcete, pretože náplň vám určite nevytečie.

 

 

Recept sme našli na kanáli Bridget’s Kitchen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky,

200 g rozpusteného masla,

3,5 g sušeného droždia,

50 g práškového cukru,

150 ml mlieka,

1 žĺtok.

1 vajce na potretie

Náplň:

500 g sladeného gaštanového pyré

2-3 lyžice kokosových vločiek

Voliteľné (na náplň):

 

 

Lekvár

Orechy

Mak a strúhané jablká

Kakao

Postup:

 

 

Do múky nalejeme rozpustené maslo.

Pridáme studené mlieko a droždie.

Nakoniec aj práškový cukor a žĺtok.

 

 

Dobre premiešame.

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto v miske prikryjeme fóliou a necháme 60 minút odležať.

 

 

Potom rozdelíme na dve časti.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme.

 

 

Na cesto nanesieme plnku.

V recepte je použité gaštanové pyré a kokosové vločky.

Môžete však použiť aj inú plnku podľa chuti – lekvár, tvaroh, strúhané jablká s makom….

 

 

Zvinieme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Teraz malý trik, vďaka ktorému vám závin počas pečenia nepraskne.

Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok.

 

 

Povrch závinu potrieme rozšľaným žĺtkom.

Necháme 30 minút odpočívať.

Teraz potrieme bielkom.

 

 

Popicháme špajdlou.

V rúre predhriatej na 190 stupňov pečieme 30-35 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels