Výborný recept na závin, ktorý počas pečenia nepraská.
Naplniť ho môžete čím chcete, pretože náplň vám určite nevytečie.
Recept sme našli na kanáli Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky,
200 g rozpusteného masla,
3,5 g sušeného droždia,
50 g práškového cukru,
150 ml mlieka,
1 žĺtok.
1 vajce na potretie
Náplň:
500 g sladeného gaštanového pyré
2-3 lyžice kokosových vločiek
Voliteľné (na náplň):
Lekvár
Orechy
Mak a strúhané jablká
Kakao
Postup:
Do múky nalejeme rozpustené maslo.
Pridáme studené mlieko a droždie.
Nakoniec aj práškový cukor a žĺtok.
Dobre premiešame.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto v miske prikryjeme fóliou a necháme 60 minút odležať.
Potom rozdelíme na dve časti.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Na cesto nanesieme plnku.
V recepte je použité gaštanové pyré a kokosové vločky.
Môžete však použiť aj inú plnku podľa chuti – lekvár, tvaroh, strúhané jablká s makom….
Zvinieme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Teraz malý trik, vďaka ktorému vám závin počas pečenia nepraskne.
Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok.
Povrch závinu potrieme rozšľaným žĺtkom.
Necháme 30 minút odpočívať.
Teraz potrieme bielkom.
Popicháme špajdlou.
V rúre predhriatej na 190 stupňov pečieme 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: