Skvelý obed za pár minút: Šťavnaté karfiolové fašírky!

Vynikajúce fašírky zo šťavnatého karfiolu, cibuľky a ďalších chutných ingrediencií. Pozrite sa, aká jednoduchá je ich príprava!

Stále ešte premýšľate čo s dnešným obedom? Máme pre vás skvelý a predovšetkým rýchly tip na prípravu obľúbených fašírok – tentokrát bez mäsa a v hlavnej úlohe so šťavnatým karfiolom. Krátke video vám ukáže ako na to! :-)

Potrebujeme:

3 šálky karfiolu

2 lyžičky soli

1 lyžičku čierneho mletého korenia

2 strúčiky cesnaku

¼ šálky nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky nadrobno nakrájanej cibule

½ šálky hladkej múky

1/3 šálky strúhaného syra

1 vajce

Rastlinný olej

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružice a vložíme na 15 minút do mikrovlnky (prípadne ho môžeme uvariť vo vode). Karfiol popučíme a zmiešame so soľou, korením, cesnakom, cibuľou, petržlenovou vňaťou, múkou, syrom a vajíčkom. Vypracujeme homogénnu hmotu, z ktorej vytvárame jednotlivé fašírky. Tie obalíme v hladkej múke a vyprážame z oboch strán dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)