Stále ešte premýšľate čo s dnešným obedom? Máme pre vás skvelý a predovšetkým rýchly tip na prípravu obľúbených fašírok – tentokrát bez mäsa a v hlavnej úlohe so šťavnatým karfiolom. Krátke video vám ukáže ako na to! :-)
Potrebujeme:
3 šálky karfiolu
2 lyžičky soli
1 lyžičku čierneho mletého korenia
2 strúčiky cesnaku
¼ šálky nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
½ šálky nadrobno nakrájanej cibule
½ šálky hladkej múky
1/3 šálky strúhaného syra
1 vajce
Rastlinný olej
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružice a vložíme na 15 minút do mikrovlnky (prípadne ho môžeme uvariť vo vode). Karfiol popučíme a zmiešame so soľou, korením, cesnakom, cibuľou, petržlenovou vňaťou, múkou, syrom a vajíčkom. Vypracujeme homogénnu hmotu, z ktorej vytvárame jednotlivé fašírky. Tie obalíme v hladkej múke a vyprážame z oboch strán dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)