plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vydlabal jablko, naplnil ho krémom a vložil do rúry. Tento dezert si zamilujete aj vy!

Dnes vám ukážeme skvelý tip, ako vykúzliť z jedného jabĺčka vynikajúci dezert rýchlo a jednoducho. Pripravte si krémové plnené jablko!

Už sme sa mali možnosť presvedčiť na vlastné oči a predovšetkým chute, že s obľúbeného ovocia – jabĺčka sa toho dá vykúzliť skutočne veľa. Od šťavnatých nepečených dezertov, až po skvelé koláče či jablkové zákusky. Dnes vám ukážeme skvelý tip, ako vykúzliť z jedného jabĺčka vynikajúci dezert rýchlo a jednoducho. Pripravte si krémové plnené jablko!

Potrebujeme:

230 g smotanového syra

¼ šálky kryštálového cukru

1 vajce

1 lyžičku vanilkového extraktu

1 lyžičku mletej škorice

1 jablko

1 šálka smotany na šľahanie

¾ šálky javorového sirupu

½ šálky pekanových orechov (príp. iných orechov)

Rozdrvené grahamové sušienky (príp. maslové sušienky)

Postup:

Smotanový syr vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce, škoricu, vanilkový extrakt a premiešame. Jablko umyjeme a vnútro vydlabeme. Do 2/3 vnútra jablka navrstvíme smotanový krém, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 176 stupňov 25-30 minút.

Medzitým dáme do hrnca smotanu so sirupom, premiešame a preložíme na plameň. Privedieme do varu a necháme variť, kým zmes nezhustne. Pridáme pekanové orechy, premiešame a zložíme z plameňa.

Upečené jablko vyberieme z rúry, posypeme drvenými sušienkami a prelejeme smotanovo-orechovým sirupom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes